Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci u sosu iz tiganja

Pileći bataci u sosu iz tiganja

Pileći bataci u sosu iz tiganja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Sos sa pavlakom čini da pileći bataci budu još sočniji i ukusniji"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • so
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • majčina dušica
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • sos
  • sveže mleko - 350 ml
  • brašno - 2 kašike, ravne
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Brza i ukusna piletina kuvana u tiganju.

Operite pileće batake, osušite ih, pa ih pospite solju, biberom i sušenom majčinom dušicom.

U dubokom tiganju zagrejte ulje i otopite maslac. Ispržite piletinu sa svih strana - skoro da bude gotova. Budite oprezni jer će prskati, okrećite je štipaljkom sa dugom drškom.

Dodajte sitno seckani luk, kuvajte dok malo ne omekša.

U veću posudu sipajte pola mleka, dodajte brašno i mešajte da dobijete glatku kašu.

Dodajte preostalo mleko i pavlaku, začinite solju po ukusu i biberom.

Sipajte smesu sa pavlakom u tiganj, poklopite poklopcem i kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta, povremeno mešajući i prateći situaciju.

Jelo služite toplo za ručak ili večeru.

Pileći bataci sa sosom iz tiganja su vrlo ukusni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: