Način pripreme
Operite i osušite pileće batake, stavite ih u posudu i začinite solju, biberom vegetom i dimljenom alevom paprikom.
Lepo utrljajte začine u njih.
U tiganj na vatri stavite malo maslaca i maslinovog ulja i ugrejte na jakoj temperaturi. Stavite batake i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Izvadite na ubrus da se ocede.
Mast iz tiganja bacite, nemojte prati i sipajte novu, oko 2 supene kašike. Beli luk sitno iseckajte i stavite u mast, pržite samo nekoliko minuta, koliko da pusti miris i da ne zagori, nakon toga sipajte bujon i pavlaku, mešajte, dodajte sok od limuna i skinite sa vatre.
Poređajte batake u pleh i prelijte sosom od pavlake. Stavite parmezan i majčiinu dušicu, i stavite u renru na 180 stepeni 30 minuta.
Ja sam stavila suvi parmezan iz kesice, jer nisam našla drugi, za bolji ukus i ako je moguće koristite kvalitetan.
Na kraju po želji pospite peršunom i suvom ljutom paprikom.