Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci u sosu od pavlake

Pileći bataci u sosu od pavlake

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5701302k117
Pileći bataci u sosu od pavlake
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 7
28/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Pileći bataci u nežnom sosu od pavlake, zapečeni u rerni i posuti sa malo parmezana. Neverovatno ukusno jelo!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg, donji deo
  • so - po ukusu
  • biber
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • aleva paprika - 2 supene kašike, dimljena
  • vegeta - 1 supena kašika
  • peršun - nekoliko strukova
  • parmezan - 50 g
  • za sos
  • pavlaka - 300 ml, za kuvanje
  • pileći bujon - 300 ml
  • beli luk - 1 čen
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • majčina dušica - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite pileće batake, stavite ih u posudu i začinite solju, biberom vegetom i dimljenom alevom paprikom.

Lepo utrljajte začine u njih.

U tiganj na vatri stavite malo maslaca i maslinovog ulja i ugrejte na jakoj temperaturi. Stavite batake i pržite dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana. Izvadite na ubrus da se ocede.

Mast iz tiganja bacite, nemojte prati i sipajte novu, oko 2 supene kašike. Beli luk sitno iseckajte i stavite u mast, pržite samo nekoliko minuta, koliko da pusti miris i da ne zagori, nakon toga sipajte bujon i pavlaku, mešajte, dodajte sok od limuna i skinite sa vatre.

Poređajte batake u pleh i prelijte sosom od pavlake. Stavite parmezan i majčiinu dušicu, i stavite u renru na 180 stepeni 30 minuta.

Ja sam stavila suvi parmezan iz kesice, jer nisam našla drugi, za bolji ukus i ako je moguće koristite kvalitetan.

Na kraju po želji pospite peršunom i suvom ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: