Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci zapečeni u sosu

Pileći bataci zapečeni u sosu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileći bataci zapečeni u sosu
Fotografije: Diana Kostova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Pileći bataci zapečeni sa kačkavaljem - ima li bolji način da dijeti kažemo zbogom?"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • pečurke - 300 - 350 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 - 3 komada, iz konzerve
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • peršun
  • spanać - 100 g
  • kačkavalj - 100 g + 100 g za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenu vodu stavite batake da se kuvaju. Sitno iseckan luk i pečurke prodinstajte u tiganju na malo ulja. Dodajte paradajz, brašno i začine. Nalijte malo vode, a zatim sve promešajte.

Umutite jaja i isipajte u tiganj. Na kraju dodajte spanać, narendan kačkavalj i dobro promešajte.

Dobijenu smesu isipajte u tepsiju i preko poređajte batake koje ste skuvali.

Tepsiju stavite u rernu i pecite 25 minuta na 200 stepeni. Nakon toga izvadite i posipajte kačkavaljem, pa vratite da se peče još 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: