Način pripreme
Brza i ukusna piletina kuvana u tiganju.
Operite pileće batake, osušite ih, pa ih pospite solju, biberom i sušenom majčinom dušicom.
U dubokom tiganju zagrejte ulje i otopite maslac. Ispržite piletinu sa svih strana - skoro da bude gotova. Budite oprezni jer će prskati, okrećite je štipaljkom sa dugom drškom.
Dodajte sitno seckani luk, kuvajte dok malo ne omekša.
U veću posudu sipajte pola mleka, dodajte brašno i mešajte da dobijete glatku kašu.
Dodajte preostalo mleko i pavlaku, začinite solju po ukusu i biberom.
Sipajte smesu sa pavlakom u tiganj, poklopite poklopcem i kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta, povremeno mešajući i prateći situaciju.
Jelo služite toplo za ručak ili večeru.
Pileći bataci sa sosom iz tiganja su vrlo ukusni!