bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Kuglof»Kolač sa srcem za zaljubljene

Kolač sa srcem za zaljubljene

Kolač sa srcem za zaljubljene
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 9
25/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje85 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
"Ako želite zaista da oduševite ili prosto da obradujete vašeg partnera, pripremite ovaj ukusni recept za ukusni kolač sa srcem i aromu ljubavi"

Potrebni sastojci

  • Za srce
  • brašno - 160 g
  • sveže mleko - 110 ml
  • kravlji maslac - 55 g, meki
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 140 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • sirće - 1/2 kašičice
  • poslastičarska boja - 1 kašičica, crvena
  • Kejk
  • jaja - 3 komada
  • kravlji maslac - 150 g, istopljeni
  • šećer - 150 g
  • brašno - 230 g
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 15 g
  • Za posipanje
  • šećer u prahu
  • ganaš - od bele čokolade za dekoraciju, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kolač sa srcem za zaljubljene je lep i efikasan i sjajno je iznenađenje za Dan zaljubljenih ili svaki drugi povod kako bismo pokazali pažnju i ljubav prema svom partneru.

Odvojte malo više vremena za njegovu pripremu, ali ne plašite se da je komplikovano.

Počnite sa najvažnijim delom - srcem.

U posudi umutite meki maslac sa šećerom i kada dobijete vazdušasti krem, stavite jaje i ne prestajte da mutite mikserom.

Posebno ugasite sodu u sirćetu, a u sveže mleko sipajte limunov sok i ostavite da se usiri.

U krem od maslaca i jajeta stavite usireno mleko, aktiviranu sodu, vanilin šećer i poslastičarsku boju. Mešajte dok ne pstane homogeno i na kraju u smesu prosejte brašno.

Dobro homogenizujte crveno testo za kolač i sipajte ga u pravougaoni kalup za kolače sa zapreminom od 1 l (prethodno nauljen i nabrašnjen).

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 35-40 minuta ili dok čačkalica koju zabodete ne bude suva. Ostavite na kratko u kalupu pre nego što izvadite, budući da je sipljiv.

Gotov roze kolač ohladite na rešetci i isecite na dva po dužinu kroz sredinu kao kad sečemo koru za tortu.

Isecite srca kalupčićima za kolače i poređajte ih gusto prilepljene jedan uz drugi tako što njihova dužina treba da bude veličine pravougaonog kalupa u kom će se peći osnovno testo za kolač - 27 cm.

Gusto uvijte ivice od srca providnom kuhinjskom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata. Ako ne žurite, možete početi prethodnog dana i da ostavite u frižider na jednu noć.

Stvrdnuta srca, zalepljena jedno za drugo kao ceo jedan blokić, izvadite iz frižidera ili zamrzivača i pređite na ostali deo kolača.

Umutite tri jaja sa šećerom, sipajte istopljeni maslac, mleko i na kraju brašno sa praškom za pecivo.

Nauljite i nabrašnite kalup za kolač i u njega stavite sloj belog testa za kolače. Na njega u sredinu stavite blokić od crvenih srca i zalijte ostalom smesom.

Pecite 45 minuta u prethodno zagrejnoj rerni na 160 stepeni. Ostavite da se malo ohlade i onda dodatno ohladite na rešetci.

Ovim je glavnim deo recepta završen i ostaje da ukrasite prema vašoj mašti kako bi vaš kolač za Dan zaljubljenih bio još lepši, iako se njegov šarm krije u unutrašnjosti kada se iseče.

Ja sam špricala kalupčiće od ganaša od bele čokolade blago obojen u roze i posula šećerom u prahu.

Predivan praznik vam želim i neka vam je slatko!

*Isečke od srca možete da koristite i za druge slatkiše poput pudinga, torte u šoljicama ili teglicama ili kejk pops.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: