Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Lisnata pita sa spanaćem, brokolijem i piletinom

Lisnata pita sa spanaćem, brokolijem i piletinom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Lisnata pita sa spanaćem, brokolijem i piletinom
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Sa lisnatim testo iz frižidera osim sjajnog deserta možete da spremite i večeru i ovu slanu pitu od spanaća sa piletinom i brokolijem"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 250 g
  • spanać - 200 g
  • pileće meso - 1 komad, batak
  • brokoli - 150 g, može i zamrznuti
  • sir - 150 g
  • mladi luk - 3 struka
  • pečurke - 100 g
  • dimljeni kačkavalj - 100 g
  • majonez - 200 g
  • so
  • biber
  • maslac - ili masnoća za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileći batak. Odvojte od kostiju i isecite na duge ivice.

Spanać se očisti i opere, skuva se zajedno sa brokolijem u kipućoj posoljenoj vodi za bukvalno pet minuta, ostavlja se da se ocedi i iskida na manje ružice.

Očistite i isecite pečurke i luk na pariče.

Zapržite pečurke s lukom. Narendajte sir.

Namažite okrugli kalup maslacem, još bolje je da prekrijete pergamentnim papirom, razvucite testo preko njega rukama, tako da krajevi lisnate pite vise.

Meso, pečurke i spanać pomešajte s brokolijem, solju i biberom po ukusu, dodajte malo majoneza. Promešajte lagano i stavite smesu za slanu pitu ravnomerno preko testa.

Pospite narendanim kačkavaljem odozgo i oko ribe, koliko je dovoljno da se učvrsti sa testom.

Stavite lisnatu pitu sa spanaćem, brokolijem i piletinom u zagrejanu rernu na oko 200 stepeni na oko 30 minuta - dok testo ne bude gotovo i zapečeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: