Način pripreme
Skuvajte pileći batak. Odvojte od kostiju i isecite na duge ivice.
Spanać se očisti i opere, skuva se zajedno sa brokolijem u kipućoj posoljenoj vodi za bukvalno pet minuta, ostavlja se da se ocedi i iskida na manje ružice.
Očistite i isecite pečurke i luk na pariče.
Zapržite pečurke s lukom. Narendajte sir.
Namažite okrugli kalup maslacem, još bolje je da prekrijete pergamentnim papirom, razvucite testo preko njega rukama, tako da krajevi lisnate pite vise.
Meso, pečurke i spanać pomešajte s brokolijem, solju i biberom po ukusu, dodajte malo majoneza. Promešajte lagano i stavite smesu za slanu pitu ravnomerno preko testa.
Pospite narendanim kačkavaljem odozgo i oko ribe, koliko je dovoljno da se učvrsti sa testom.
Stavite lisnatu pitu sa spanaćem, brokolijem i piletinom u zagrejanu rernu na oko 200 stepeni na oko 30 minuta - dok testo ne bude gotovo i zapečeno.