Način pripreme
Svi znamo koliko je ovo povrće korisno jer je puno vitamina, proteina, vlakana, folne kiseline, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, bakra i mangana.
Magnezijum snižava pritisak, a folna kiselina je dobra za kardiovaskularni sistem.
Oprani spanać naseckajte, ako je veći, ako je manji, ne morate.
U šerpi zagrejte ulje i maslac, dodajte seckani mladi luk i struk, dva naseckanog mladog belog luka.
Dodajte spanać, poprskajte sokom od limuna, posolite, dodajte biber i mešajte 2-3 minuta dok voda ne ispari.
Kada kuvate spanać, da biste sačuvali sadržaj gvožđa, uvek dodajte malo soka od limuna.
Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje, ponovo mešajte minut i gotovo je.
Sotirani spanać poslužite u tanjiru posut prstohvatom susama za raskoš.
Odličan je prilog mesu, ribi, ćufticama.
Prijatno!
Komentari