Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od bundeve u rerni

Ćuftice od bundeve u rerni

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Ćuftice od bundeve u rerni
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
01/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Ne trošite bundevu na razne deserte, evo vam isproban recept za ukusne ćuftice od bundeve u rerni"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • luk - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 30 g
  • mirođija - 2 kašike
  • so
  • majoran
  • piskavica
  • bosiljak
  • kumin
  • biber
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se oljušti, iseče na parčiće i samelje u multipraktiku, a posle se prebaci u veliku posudu.

Luk se iseče na četiri dela i bez pranja multipraktika samelje se u njemu - dodaje se u bundevu, kao i svi začini i jaje. Smesa se dobro promeša.

U međuvremenu se ovsene pahuljice natope u vodi, toliko da ih pokrije, sa dodatim soja sosom i biberom. Kad potpuno apsorbuju tečnost, sipaju se u veliku posudu i ponovo se dobro izmeša.

Na kraju se stavljaju i narendani sir i kačkavalj, zamesi se, po proceni može da se doda malo brašna i ostavlja se da odmori desetak minuta.

Namazanim rukama se oblikuju ćufice i ređaju se u podmazanu posudu za pečenje, blago se preliva uljem svaka ćuftica i stavljaju se da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Gotove su kada porumene.

Serviraju se s kiselim mlekom ili ljutenicom, a najbolje prema ukusu :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Ovo mora da se proba
30.11.2021 08:48

Top recepti