Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Šarena janija sa boranijom

Šarena janija sa boranijom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Šarena janija sa boranijom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
27/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Uvek je dobra ideja da pojedete jednu janiju od povrća"

Potrebni sastojci

  • luk - 7 glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • grašak - 1 tegla
  • boranija - 250 g, iz tegle
  • tikvice - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno od spelte - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Luk vrlo dobro očistite i operite. Isecite ga na komade srednje veličine.

Šargarepu oljuštite i vrlo dobro operite. Iseckajte je na velike komade.

Stavite luk i šargarepu u šerpu sa 1/2 litre vode i polovinom ulja. Dinstajte ispod poklopca 20 minuta.

Tikvice se vrlo dobro operu i očiste.

Isecite ih na srednje velike komade. Nemojte ih ljuštiti.

Dodajte sve u dinstani luk i šargarepu.

Dodajte 1 litar tople vode.

Dinstajte janiju od boranije još 10 minuta.

Zatim dodajte isceđeni grašak i boraniju. Dobro promešajte.

Dinstajte još 10 minuta.

U preostalo ulje pomešajte brašno i alevu papriku.

Pržite 5 minuta, a zatim dodajte povrću u posnoj janiji.

Promešajte vrlo dobro.

Posolite i dodajte sitno iseckani peršun.

Kuvajte šarenu janiju sa boranijom još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: