Način pripreme
Luk vrlo dobro očistite i operite. Isecite ga na komade srednje veličine.
Šargarepu oljuštite i vrlo dobro operite. Iseckajte je na velike komade.
Stavite luk i šargarepu u šerpu sa 1/2 litre vode i polovinom ulja. Dinstajte ispod poklopca 20 minuta.
Tikvice se vrlo dobro operu i očiste.
Isecite ih na srednje velike komade. Nemojte ih ljuštiti.
Dodajte sve u dinstani luk i šargarepu.
Dodajte 1 litar tople vode.
Dinstajte janiju od boranije još 10 minuta.
Zatim dodajte isceđeni grašak i boraniju. Dobro promešajte.
Dinstajte još 10 minuta.
U preostalo ulje pomešajte brašno i alevu papriku.
Pržite 5 minuta, a zatim dodajte povrću u posnoj janiji.
Promešajte vrlo dobro.
Posolite i dodajte sitno iseckani peršun.
Kuvajte šarenu janiju sa boranijom još 10 minuta.