bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Letnja janija sa boranijom

Letnja janija sa boranijom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Letnja janija sa boranijom
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 2
13/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Misleći na figuru i bez kompromisa kad je ukus u pitanju - savršena letnja janija"

Potrebni sastojci

  • boranija - 300 - 350 g
  • šaragrepa - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • peršun - 4 - 5 strukova, svež
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šarlan - 3 kašike
  • začini - 1 kašičica (miks od nane, čubra, selena, peršuna, mirođije, origana)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Boranija se opere, očisti i iseče. Ako želite da uštedite malo vremena možete da koristite konzervisanu.

Šargarepa i luk se isku i dinstaju sa nekoliko kašika vode, šarlana i alevom paprikom.

Kada je gotovo, dodajemo u njih i boraniju. Ostavljamo da se dinsta, dok sečemo tikvicu i zelenu papriku.

Dodajemo preostalo povrće, dolivamo dve, dve i po šolje vode i stavljamo da vri na tihoj vatri.

Kada ostane željena količina tečnosti posipamo sitno isečenim peršunom i začinjavamo janiju od boranije solju po ukusu i suvim začinima.

Isključujemo ringlu i dinstamo letnju janiju sa boranijom još nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: