Način pripreme
1. Očistite sve sveže povrće i pečurke.
Luk, celer i čeri paradajze sameljite u blenderu (koristila sam čeri paradajz, zato što su slađi i posebno tokom zime ih više volim od običnih paradajza).
2. Zagrejte ulje i u njemu prepržite samleveno povrće 5 minuta na umerenoj vatri.
3. Krompir, šargarepu, tikvicu i pečurke bukovače isecite na male kocke kao za supu. Iseckajte i mladi luk i peršun zajedno sa drškama. Stavite ih u šerpu u proprženo povrće na ringlu, dodajte zamrznuti bob i grašak i zalijte s 800-900 ml vode ili tokoliko koliko da pokriva proizvode barem 2 prsta.
4. U supu ubacite kockicu bujona, začinite crnim biberom i solju pazeći, zato što je i bujon slan.
Kuvajte ispod poklopca 20-25 minuta.
Za to vreme povrće bi trebalo da je mnogo dobro skuvano, ali za svaki slučaj ga probajte i ako je potrebno produžite vreme koliko je potrebno.
Dospite vode do željene gustine, ali u principu ova supa od povrća treba da bude gušća.
5. Za nudle od jaja umutite jaja, može dva po dva da bi vam bilo lakše. Začinite ih solju i crnim biberom i sipajte u nauljeni tiganj sa nelepećim premazom u tanak sloj. Napravite jednu vrstu pmleta ali bez da ga savijate. Ako je veći i okretanje teško, prosto poklopite poklopcem na kratko da se stegne i odozgo.
6. Prebacite tanki omlet od jaja (ili omlete ako ih pravite iz dva puta) na dasku za sečenje i isecite u tanke ivice koje će igrati ulogu naših improvizovanih nudli.
7. Servirajte supicu od povrća dok je vruća tako što na svaku porciju stavite gnezdašce od nudli sa jajima i pospite iseckanim peršunom.
Supa od povrća sa nudlama od jaja je gotova.