Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Supa od povrća sa nudlama od jaja

Supa od povrća sa nudlama od jaja

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Supa od povrća sa nudlama od jaja
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
29/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Nudle od jaja će ovu supu sa povrćem učinite jednom dosta zanimljivijom idejom za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 srednja glavica, kromid
  • šargarepe - 1 komad, velika
  • krompir - 1 komad, srednji/veliki
  • čeri paradajz - 6 komada
  • celer - 1 struk celera sa malo listova
  • peršun - 4 struka
  • grašak - 80 grama, zamrznut
  • bob - 100 grama, zamrznut, bejbi
  • pečurke - 150 grama, bukovače
  • tikvice - 1/2 male
  • mladi luk - 1 struk
  • ulje - 45 ml
  • bujon - 1 kockica, od povrća
  • crni biber - 2 - 3 prstohvata
  • so - po ukusu
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite sve sveže povrće i pečurke.

Luk, celer i čeri paradajze sameljite u blenderu (koristila sam čeri paradajz, zato što su slađi i posebno tokom zime ih više volim od običnih paradajza).

2. Zagrejte ulje i u njemu prepržite samleveno povrće 5 minuta na umerenoj vatri.

3. Krompir, šargarepu, tikvicu i pečurke bukovače isecite na male kocke kao za supu. Iseckajte i mladi luk i peršun zajedno sa drškama. Stavite ih u šerpu u proprženo povrće na ringlu, dodajte zamrznuti bob i grašak i zalijte s 800-900 ml vode ili tokoliko koliko da pokriva proizvode barem 2 prsta.

4. U supu ubacite kockicu bujona, začinite crnim biberom i solju pazeći, zato što je i bujon slan.

Kuvajte ispod poklopca 20-25 minuta.

Za to vreme povrće bi trebalo da je mnogo dobro skuvano, ali za svaki slučaj ga probajte i ako je potrebno produžite vreme koliko je potrebno.

Dospite vode do željene gustine, ali u principu ova supa od povrća treba da bude gušća.

5. Za nudle od jaja umutite jaja, može dva po dva da bi vam bilo lakše. Začinite ih solju i crnim biberom i sipajte u nauljeni tiganj sa nelepećim premazom u tanak sloj. Napravite jednu vrstu pmleta ali bez da ga savijate. Ako je veći i okretanje teško, prosto poklopite poklopcem na kratko da se stegne i odozgo.

6. Prebacite tanki omlet od jaja (ili omlete ako ih pravite iz dva puta) na dasku za sečenje i isecite u tanke ivice koje će igrati ulogu naših improvizovanih nudli.

7. Servirajte supicu od povrća dok je vruća tako što na svaku porciju stavite gnezdašce od nudli sa jajima i pospite iseckanim peršunom.

Supa od povrća sa nudlama od jaja je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: