Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Turski miš-maš sa sudžukom i paradajzom

Turski miš-maš sa sudžukom i paradajzom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211423k136
Turski miš-maš sa sudžukom i paradajzom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
29/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Jedno sjajno tursko jelo kojim ćete vaš meni učiniti drugačijim"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 7 komada
  • sudžuk - 130 g, teleći
  • mladi luk - 4 perca
  • jaja - 6 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • so
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • kumin - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sudžuk isecite na kriškice, luk - krupno, a čeri paradajz - na kriškice.

Propržite luk u maslinovom ulju u dubokom tiganju, sipajte kumin, paradajze i ljutu papriku. Izmešajte.

Dodajte perca luka i kobasice.

Umutite jaja jedno po jedno sa solju, sipajte ih u tiganju i izmešajte ukusni miš-maš.

Poslužite turski miš-maš sa sudžukom i paradajzom topao za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: