Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovani kačkavalj sa nadevom

Pohovani kačkavalj sa nadevom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pohovani kačkavalj sa nadevom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Jedno hladno pivo bi odlično išlo uz ovo ukusno pohovano meze"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 250 g
  • šunka - 100 - 120 g, tanki listići
  • beli luk u prahu - 2 prstohvata, po želji
  • pivo - 1 šolja
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca i mutite u dve odvojene posude dok ne dobijete mekanu smesu. U žumanca sipajte pivo, a posle malo po malo brašna.

Začinite biberom, solju i belim lukom. Malo po malo sipajte smesu u belanca. Mešajte spatulom da ne padne zapremina. Ako je smesa retka, dodajte brašno.

Izvadite kačakvalj iz frižidera pre nego što počnete pripremu pohovanog kačkavalja.

Isecte ga na komade. Svako parče uvijte šunkom - važno je da se dobro zalepi po kačakavlaju. Potopite komade u pripremljenu smesu za pohovanje, a posle pržite dok ne bude gotovo.

Ocedite višak masti na ubrusu.

Možete servirati pohovani kačakavalj sa nadevom kao meze uz pivo za veselo društvo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Predivno!
30.06.2021 13:49