Način pripreme
Unikatni kanoli sa izuzetno nežnim kremom sa maskarpone sirom.
Počinjemo sa pravljenjem testa. Za taj cilj u duboku posudu stavljamo suve sastojke nakon čega pravimo otvor i u njega sipamo jaje, maslac i marsalu.
Nakon što se sve izmeša i umesi meko testo, ono se stavlja u frižider na 60 minuta, a posle se razvija u tanku koru. Od nje se seku kolutovi. Ovo se radi specijalnim kalupima ili običnom velikom čašom.
Sledi da nauljimo kalupe za kanole, a oko njih uvijamo oblikovano testo. Kružiće smo prethodno namazali belancem u jednom njihovom kraju kako bi mogli da se zalepe. Sve kanole pržimo u dubokom ulju i kada je gotovo skidamo kalupčiće.
Evo dolazi red i na kremić sa vanilom. Za njega mutimo maskarpone sir sa šećerom. Stavljamo ostale nabrojane sastojke osim bademovog ulja. Mešamo i stavljamo maslac. Ovim kremićem pomoću šprica punimo testo i kolačiće posipamo orašastim plodovima i šećerom u prahu.
Ako ste ljubitelji korneta sa kremom, zavolećete ove Kanole sa kremom od maskarpone sira.