Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri Pečurke sa dve vrste krema

Ekleri Pečurke sa dve vrste krema

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ekleri Pečurke sa dve vrste krema4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Desert za posebne goste - ekleri pečurke sa ukusnim nadevom od cele dve vrste krema"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • kravlji maslac - 65 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 6 komada
  • za čokoladni krem
  • pavlaka - 250 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • tečna čokolada - 200 g
  • kravlji maslac - 60 g, meki
  • za krem Pastičera
  • sveže mleko - 500 ml + 50 ml
  • šećer - 120 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 2 komada
  • kukuruzni skrob - 50 g
  • za posipanje
  • šećer u prahu
  • kakao
  • boja - 1, crvena poslastičarska /po želji/
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi pomešamo 1 šolju svežeg mleka, 1 šolju vode, 65 g kravljeg maslaca, 1 supenu kašiku šećera i prstohvat soli. Ostavljamo da provri.

Skidamo sa ringle i dodajemo 2 šolje brašna. Lepo izmešamo i vraćamo ponovo na ringlu na 2-3 minute uz neprestano mešanje dok smesa ne počne da se odvaja od zidova posude.

Ostavljamo da se malo ohladi i dodajemo 6 jaja jedno po jedno. Nakon svakog jajeta dobro izmešamo kuvano testo.

U tepsiji sa papirom za pečenje pravimo kalupčiće. Jedne okrugle, druge duguljaste. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta.

Pre nego što ih izvadimo iz rerne, ostavljamo ih na 5 minuta unutra sa blago otvorenim vratima. Kada se ohlade, punimo ih kremom.

Za pečurke - čokoladni krem:

U posudi umutimo pavlaku (iznad 32% masti) dok ne postane polugusto. Dodajemo jedno za drugim brašno, tečnu čokoladu i meki maslac. Mutimo dok se ne dobije sipav krem.

Za panjiće - krem Pastičera:

U šerpi na slaboj vatri zagrevamo 500 ml svežeg mleka, šećer i vanilin šećer.

U posudici umutimo 2 jaja, 2 žumanca i 50 g kukuruznog skroba, istopljenog u 50 ml mleka.

U tankom mlazu dodajemo smesu u vruće mleko, uz neprestano mešanje. Kuvamo dok se poslastičarski krem ne zgusti.

Kremove stavljamo u kesice (špriceve), isečemo ugao i punimo eklere. Na pečurkama odozdo pravimo otvor, tako da može da se stavi panjić.

Panjić umačemo u tečnu čokoladu i stavljamo u pečurku. Stavljamo ih na papir za pečenje i posipamo šećerom u prahu i kakaom.

Ja sam napravila i crveni šećer u prahu poslastičarskom bojom.

Serviranje Eklera Pečuraka sa dve vrste krema je po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: