Način pripreme
Veoma ukusan i koristan karotinski humus, pogodan za namaz ili dip sa arapskim hlebom ili za mazanje na tostiranim kriškama hleba.
Prethodno skuvajte bundevu, isečenu na kockice - oko 1 šolje i isecite na kolutove jednu do dve šargarepe.
U bokal snažnog blendera ili nutribuleta sipajte sastojke:
Pola tegle leblebije - oko 200 g, kuvanu šargarepu i bundevu, 1 čen belog luka, 3 kašike. susamovog tahinija i 3 kašike sveže isceđenog soka od limuna.
Začinite sa pola kašičice sitno mlevene himalajske soli - po ukusu, 1/2 kašičice mlevenog bibera, 1/2 ravne kašičice kumina, 1 kašikom hladno presovanog nerafinisanog suncokretovog ulja i po želji dodajte prstohvat mlevenog korijandera.
Na kraju dodajte nekoliko kašika marinade od leblebija ili vode, tako da blender može bez problema i glatko samleti gotovi humus sa bundevom.
Uključite aparat i blendujte dok ne dobijete željenu konzistenciju.
Brz, ukusan i koristan karotinski humus, pogodan za namaz sa arapskim hlebom ili čipsom, kao i za mazanje na prepečenim kriškama ili domaćem integralnom hlebu.
Fantastično ukusno!