Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena svinjska glava sa kiselim kupusom

Pečena svinjska glava sa kiselim kupusom

Iv_ArabadjievaIv_Arabadjieva
Početnik
49
Pečena svinjska glava sa kiselim kupusom
Fotografije: Iv_Arabadjieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Poslužite pečenu svinjsku glavu sa kiselim kupusom uz odgovarajuće piće. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - 1 komad
  • mast - 80 g
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • ljute paprike - 2 komada
  • aleva paprika - po ukusu
  • biber - po ukusu, zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte svinjsku glavu oko 2 sata u soku od kiselog kupusa.

Upržite glavu u zagrejanoj masti sa alevom paprikom.

Dinstajte kiseli kupus, koji ste ocedili i isekli na tanke trakice dok ne omekša. Dinstajte ga u malo svinjske masti i malo bujona u kome se kuvala svinjska glava.

U duboki pleh sipajte dinstani kupus i preko njega postavite svinjsku glavu, pa sve pospite sa malo bibera u zrnu.

Pecite jelo od svinjetine sa kupusom u rerni na 190-200 stepeni, dok ne porumeni i dok bujon skoro ne ispari.

Poslužite pečenu svinjsku glavu sa kiselim kupusom uz odgovarajuće piće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: