Način pripreme
Očistite spanać i kuvajte ga u vodi oko 5 minuta, nakon toga ocedite i isecite. Po želji sačuvajte vodu od spanaća za kuvanje pirinča.
U tiganju istopite parče maslaca i dinstajte isečen paradajz i spanać nekoliko minuta, začinite solju, biberom i prstohvatom muskatnog oraščića.
Sklonite sa ringle i pomešajte spanać sa maskarponeom. Krem sir možete da dodate i pri serviranju.
Isecite luk i dinstajte ga u maloj šerpi sa maslacem, belim lukom i isečenom šargarepom.
Dodajte pirinač i dinstajte ga na jakoj vatri nekoliko minuta, nakon toga sipajte kutlaču vrućeg bujona (od povrća ili od spanaća) i nastavite da kuvate oko 15 minuta, dodajući kutlaču bujona ponovo i ponovo nakon svakog apsorbovanja pirinča. Začinite biberom.
Kada se pirinač skuva al dente dodajte pomešani spanać i maskarpone i promešajte.
Sklonite sa rinlge i dodajte šaku narendanog parmezana po želji.
Ostavite pirinač sa spanaćem da odstoji 2 minuta, nakon toga servirajte.
Uživajte u njemu!