Način pripreme
Krem sir se ostavlja van frižidera, da bude na sobnoj temperaturi.
U šerpu se sipa voda. Stavlja se na ringlu da provri. Sipa se testenina i kuva se prema uputstvu na pakovanju, pri čemu se meša da se ne zalepi.
Ocedi se i opere se hladnom vodom. Ostavlja se da se dobro ocedi.
Spanać se opere i seče na lente. Beli luk se oljušti i gnječi.
U tiganj se stavljaju maslac i malo ulja. Dodaje se krem sir, pri čemu se promeša mutilicom.
Dodaje se pavlaka i meša se dobro dok se ne dobije kremasta i homogena smesa. Začinjava se biberom i bujonom. Ako je neophodno dodaje se još soli.
Dodaje se spanać i beli luk. Meša se. Dovoljno je da spanać smanji svoj obim i da se ne prekuva, da bi sačuvao dao svojih korisnih osobina.
Oceđena testenina se sipa u tiganj i meša se.
Uživajte u porciji testenine rotini sa krem sirom i spanaćem.