Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Troslojna torta sa trešnjama

Troslojna torta sa trešnjama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Troslojna torta sa trešnjama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
14
"Em laka, em ukusna, em brza za pripremu - savršena torta sa sezonskim voćem"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 300 g, bez koštica + 6 zrelih za ukras
  • kiselo mleko - 120 g
  • krem sir - 400 g, light, sa niskim procentom masti
  • pavlaka - 400 g, slatka, 35%
  • želatin - 16 g, 8 listova
  • kokosov šećer - 70 g
  • sok od limuna - 50 g
  • voda - 50 ml
  • sveže mleko - 70 ml
  • šećer u prahu - 115 g (ili drugi zaslađivač po ukusu)
  • skrob - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prepolovite trešnje, šećer od kokosa, skrob i 30 ml soka od limuna stavite na umerenu vatru 10 minuta. Mešajte neprestano da se ne stvore grudvice od skroba.

Pasirajte u čaši i odvojte 120 g, ostavite u frižider.

Preostali krem sa trešnjama treba da se ohladi do 70-80 stepeni, zato se čeka, za to vreme se želatin potopi u hladnu vodu.

Dobro ocedite i dva hidrirana lista (4 g) pomešajte sa trešnjama.

2. Sveže mleko ugrejte do 60 stepeni i u njemu rastvorite preostali želatin.

Dodajte krem sir i šećer i sve idealno pomešajte. Za dijetetsku varijantu sveže voćne torte stavite zaslađivač po ukusu umesti šećera.

3. Pavlaku umutite na mekan krem i mešajte laganim pokretima spatulom sa krem sirom.

Odvojite 560 g ovog čiz krema.

U ostatak dodajte trešnje, dovojene u frižideru i i mešajte dok ne dobijete homogenu i glatku smesu.

Sipajte na dno kalupa za tortu prečnika 20-22 cm i stavite u zamrzivač da se stegne 30 minuta na hladnom.

4. Na kraju dolazi red na beli sloj krem sira i pavlake. Sipajte na vrh i poravnajte.

Laganu tortu od trešanja stavite u frižider na 4-6 sati da se stegne.

Ukrasite trešnjama i drugim voćem po želji.

Svežu i veoma ukusnu troslojnu tortu od trešanja servirajte dobro ohlađenu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: