Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa belim lukom i krompirom

Pileći bataci sa belim lukom i krompirom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732223
Pileći bataci sa belim lukom i krompirom1 / 4
13/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ako volite piletinu sa hrskavim krompirom, ovaj recept je samo za vas"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 6 bataka
  • krompir - 1, 5 kg
  • beli luk - 1 glavica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli biber - 1 kašičica
  • peršun - 5 strukova
  • so
  • vino - 2 - 3 kašike, belo
  • ulje
  • luk - 2 - 3 struka, mladi
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu, multipraktiku ili ručnim mikserom sameljite očišćene i isečene čenove belog luka, peršun, so po ukusu, belo vino, beli biber i postepeno dolivajte maslinovo ulje.

Dobijenom pastom namažite ravnomerno pileće bataka pomoću četke. Poređajte ih direktno u namazanu posudu u kojoj ćete peći. Pokrijte posudu i stavite na 45 minuta u frižider.

Oljuštite, isecite i isplaknite krompir. Rasporedite ga oko i preko bataka. Ponovo pospite solju, sa malo belog bibera i mlazom ulja ili maslinovog ulja.

Dolijte oko 60 ml vode u posudu i stavite jelo da se peče u rerni zagrejanoj na 180-190 stepeni dok ne bude gotovo. Servirajte batake sa belim lukom i krompirom sa sveže iseckanim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: