Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Domaći Malidžano

Domaći Malidžano

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Domaći Malidžano
Fotografije: Stoyanka Rusenova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Evo kako se priprema najukusniji balkanski namaz sa patlidžanom"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada, zelene
  • patlidžan - 1 komad
  • senf - 1 kašičica, po želji
  • maslinovo ulje - 3 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike i patlidžan očistite od drški. Paprike dobro očistite od semenki.

U pleh ubacite ove dve vrste povrća i pecite ih u rerni, koja je prethodno zagrejana na 200 stepeni.

Pecite oko 30 minuta, a zatim izvadite i oljuštite povrće.

U blender ubacite sve sastojke za ukusni namaz i sameljite.

Začinite sa malo soli, dodajte maslinovo ulje, senf i sve dobro promešajte.

Ovaj domaći malidžano možete da poslužite u tanjiru, a možete ga namazati na kriške hleba ili tostirani hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: