Način pripreme
1. Svinjske šnicle natrljamo biberom i mariniramo u vinu, kriške belog luka i malo soli. Ostavljamo na 1 noć u frižideru. Ako su šnicle od vrata, nije potrebno da stoje dugo, ali za kotlete se preporučuje.
2. Za dinstani grašak očistimo šargarepu i isečemo na tanke krugove. Propržimo kratko u ulju i dodajemo mladi beli luk i luk.
3. Nakon oko 2 minuta sipamo grašak, masalc i polovinu iseckane sveže mente.
Sipamo 1 šolju vode i dinstamo sve 10-15 minuta.
4. Dinstani grašak posolimo, dodajemo preostalu mentu i promešamo.
Probamo zrna i ako je potrebno vreme kuvanja produžavamo (zavisi da li koristite zamrznut ili svež grašak).
5. Kad prilog za šnicle bude gotov, ugrejte maslinovo ulje (može i ulje) na umerneoj vatri i svinjetinu pecite dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.
6. Šnicle pospite sa malo soli i servirajte sa aromatičnim dinstanim graškom.
Svinjske šnicle sa dinstanim graškom su gotove.