Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa salsom od jagoda

Panakota sa salsom od jagoda

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Panakota sa salsom od jagoda
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Uživajte što je moguće sporije u ovoj panakoti sa jagodama"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 300 ml
  • sveže mleko - 200 ml, punomasno
  • vanila - 1 mahuna
  • žalatin - 10 g
  • šećer u prahu - 120 g
  • jagode - 200 g
  • šećer - 3 kašike, kristal
  • maslac - 20 g
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite želatin u hladnoj vodi.

U malu šerpu sipajte pavlaku, sveže mleko i dodajte šećer.

Nastružite semenke mahune vanile pomoću noža i dodajte ih u mlečnu tečnost.

Stavite posudu na ringlu i počnite da mešate oko 7-8 minuta, ne dozvoljavajući da smesa provri.

Sklonite šerpu sa vatre, stavite omekšali želatin.

Mešajte dok se potpuno ne istopi. Sipajte u panakotu u čaše.

Ostavite na sobnoj temperaturi, dok se ne ohlade, nakon toga stavite u frižider na 4-5 sati.

Isecite jagode na male parčiće. Stavite ih u malu kaserolu i sipajte jednu šolju vode.

Dodajte šećer i maslac. Skuvajte salsu 5-6 minuta.

Pri serviranju panakotu sa jagodama prelijte kaišikom salse od jagode.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: