Način pripreme
Rerna - 170 stepeni
Ravan pleh - 2 komada, pokriveni papirom za pečenje
Metalni kalup za sečenje prečnika 8 cm
Dve vrste brašna (ako nemate Manitoba brašno, koristite samo belo brašno) se promešaju.
U posudu sipajte toplo mleko, dodajte kvasac i promešajte dok se kvasac ne rastvori, dodajte šećer i ponovo promešajte. Dodajte jaje, ulje, vanilu u dobo umutite viljuškom.
Malo, po malo, šakom, dodajte brašno i mešajte viljuškom do momenta u kome se testo ne formira kao gruba lopta. Onda izvadite testo na radnu površinu, nastavite da ga mesite i dodajte brašno koje je preostalo.
Testo treba da umesite u lepu, glatku, elastičnu loptu. stavite ga u lako nauljenu posudu, okrenite ga da ga ulje prekrije sa svih strana, presecite ga u krst odozgo, pokrijte ga folijom i ostavite da raste oko 2 sata.
Naraslo testo se maltene ne mesi ponovo, samo ga podelite na dva dela, pa jedan deo prekrijte folijom da se ne suši.
Drugi deo testa razvucite oklagijom na koru debljine oko 1/2 cm. Metalnim kalupom isecite krugove. Ostatak testa dodajte u drugu polovinu, pa i njega razvucite.
Svaki krug testa razvijte oklagijom u veći krug. Nožem za picu isecite krug sa svih strana, ali nemojte da presečete sredinu - treba da ima izgled cveta, kako bi napravili latice.
Uzmide komadić mlečne čokolade u sredinu, razume se, možete da stavite i crnu čokoladu - prema vašoj želji i zatvorite svaku drugu laticu prema sredini, da formirate malu ružu. Oblikujte je dodatno dlanovima i poređajte ih u pleh preko papira za pečenje.
Na isti način obradite i preostalo testo, a za njega možete korisiti i marmeladu od pomorandže.
Male brioš ružice ostavite da narastu oko 20 minuta.
Pecite brioš ružice (Rose di Pan Brioche al cioccolato e alla marmellata) pecite na 170 stepeni oko 15-20 minuta.
Ohlađene ih pospite šećerom u prahu.