Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjećih rebaraca i sveže divlje nane

Čorba od jagnjećih rebaraca i sveže divlje nane

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čorba od jagnjećih rebaraca i sveže divlje nane
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Jagnjeću čorbu poslužite toplu sa lepim domaćim hlebom! Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebarca - 550 g (od malog jagnjeta)
  • luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 2 struka
  • šargarepa - 2 komada
  • divlja nana - 5 strukova, sveža
  • crni biber - 5 zrnaca + mleveni za posipanje
  • pirinač - 140 g
  • ulje - 60 ml
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • Za zapršku
  • žumance - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/4 kantice
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća rebarca kuvajte sat i po vremena sa malo soli i sa zrncima crnog bibera.

Procedite bujon i isecite meso na posebna mala rebarca. Ukoliko pak koristite veća, možete da ih očistite od kostiju i isečete meso.

Očistite i veoma sitno iseckajte luk. Da bi bio finiji, ja ga meljem u blenderu.

Šargarepe, svežu divlju nanu i beli luk takođe sitno iseckajte.

Zagrejte ulje i maslac i u njima prvo porpržite luk, a postepeno dodajte šargarepe i nakon toga mladi beli luk.

Na kraju stavite divlju nanu i rebarca i sve propržite.

Sipajte bujon od kuvanja, posolite i začinite crnim biberom.

Supu kuvajte 30 minuta na umerenoj vatri poklopljenu.

Stavite pirinač, prethodno opran od skroba i nastavite sa kuvanjem još otprilike 20 minuta.

Skinite supu sa ringle i kada temperatura blago spadne, zapržite umućenim žumancima sa kiselim mlekom. Prethodno temperirajte zapršku da se ne bi presekla.

Jagnjeću čorbu poslužite toplu sa lepim domaćim hlebom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: