Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Seoska čorba od jagnjećih iznutrica

Seoska čorba od jagnjećih iznutrica

IvankaIvanka
Početnik
538
Seoska čorba od jagnjećih iznutrica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ako postoji takmičenje za najukusniju jagnjeću čorbu - ova bi bila u top 3"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • maslac - 40 g
  • luk - 2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • nana - po želji
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite iznutrice u ključalu vodu na kratko. Sitno ih iseckajte i skuvajte u posoljenoj vodi.

Luk sitno iseckajte i prodinstajte ga sa maslacem. Dodajte alevu papriku i isipajte smesu u posudu sa iznutricama.

Kuvajre posoljenu čorbu još desetak minuta.

Napravite zapršku, tako što ćete umutiti jaje, dodati mu bujon i isipati u šerpu.

Posipajte dobijenu čorbu peršunom i nanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: