Način pripreme
Jagnjeća rebarca kuvajte sat i po vremena sa malo soli i sa zrncima crnog bibera.
Procedite bujon i isecite meso na posebna mala rebarca. Ukoliko pak koristite veća, možete da ih očistite od kostiju i isečete meso.
Očistite i veoma sitno iseckajte luk. Da bi bio finiji, ja ga meljem u blenderu.
Šargarepe, svežu divlju nanu i beli luk takođe sitno iseckajte.
Zagrejte ulje i maslac i u njima prvo porpržite luk, a postepeno dodajte šargarepe i nakon toga mladi beli luk.
Na kraju stavite divlju nanu i rebarca i sve propržite.
Sipajte bujon od kuvanja, posolite i začinite crnim biberom.
Supu kuvajte 30 minuta na umerenoj vatri poklopljenu.
Stavite pirinač, prethodno opran od skroba i nastavite sa kuvanjem još otprilike 20 minuta.
Skinite supu sa ringle i kada temperatura blago spadne, zapržite umućenim žumancima sa kiselim mlekom. Prethodno temperirajte zapršku da se ne bi presekla.
Jagnjeću čorbu poslužite toplu sa lepim domaćim hlebom!
Prijatno!