Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Čorba od jagnjećih iznutrica

Čorba od jagnjećih iznutrica

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
500144
Čorba od jagnjećih iznutrica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Hajda da vidimo koliko vas volu ovakvu čorbicu od jagnjećih iznutrica"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća srca - 1 komad
  • jagnjeća džigerica - 250 g
  • paradajz - 3 komada
  • mladi luk - 2 vezice
  • pirinač - 50 g
  • brašno - 20 g
  • šargarepa - 2 komada
  • kiselo mleko - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • biber
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeće iznutrice.

Stavite vodu u šerpu da provri, posolite i ubacite unutra iznutrice. Kuvajte desetak minuta i izvadite ih. Isecite džigericu i srce na sitno i vratite ih u vodu.

Kada tečnost ponovo provri dodajte usitnjen paradajz i opran pirinač.

Napravite zapršku. Za taj cilj zagrejte u tiganju ulje i zaprite usitnjenu šargarepu i luk, zgusnite sa malo brašna. Sipajte sve u kipuću jagnjeću čorbu.

Od preostalog brašna zajedno sa jajima i kiselim mlekom pravi se zaprška.

Sklonite čorbu sa vatre i sipajte zapršku odmah. Začinite nanom i biberom.

Čorba od jagnjećih iznutrica je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: