Način pripreme
Proizvode merimo šoljom za čaj - 250 ml vode.
Prvo pripremamo testo tako što za taj cilj pomešamo sastojke za njega u dubokoj posudi: tipsko i kukuruzno brašno, himalajsku finu so, šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje).
Izmešamo ih i postepeno počinjemo da dodajemo toplu vodu. Umesimo meko testo. Pokrivamo krpom i ostavljamo sa strane dok pripremamo zeleni nadev za picu od povrća.
Prolećni zeleniš koji smo prethodno ubrali iz bašte operemo, očistimo od spoljašnjih drški i sitno iseckamo.
Ogulimo stari luk i takođe sitno iseckamo.
U zagrejani tiganj sa malo šarlana sipamo iseckan zeleniš i luk, posolimo 1 kašičicom himalajske soli i izmešamo. Poklopimo tiganj poklopcem, tako što s vremena na vreme mešamo i ponovo zaklopimo. I tako dok zeleni listovi ne omeknu i dok se njihova količina značajno ne smanji.
Malo pre nego što skinemo sa ringle - začinimo mlevenim crnim biberom, alevom paprikom i kuminom po želji.
Razvijamo testo za picu u krug pomoću male oklagije. Stavljamo ga u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje i još ga razvijamo dok se ne dobije krug veličine otprilike: prečnik 30 cm i debljine 5 mm.
Ivice preklopimo malo ka unutra i prstima pritiskamo kako bi se zalepile.
Raspoređujemo omekšali zeleni nadev odozgo u fini sloj, tako da ga bude svuda po testu, osim na presavijenim krajevima.
Pečemo na 200°C otprilike 10 minutica. Nakon toga vadimo ukusnu picu, odozgo posipamo zrncima kukuruza (iz konzerve) i prirodnim maslinama - iseckanim na male komadiće.
Pravimo mesto za 3 jaja lagano izguravajući zeleni nadev, tako da se dobiju tri prazna kruga. U svako gnezdo sipamo po 1 sirovo jaje.
Ponovo vraćamo u rernu i pečemo još otprilike 15 minuta dok ne budu gotova jaja.
Nakon toga posipamo po celoj pici izrendani kačkavalj, dodatno pečemo još nekoliko minutica (otprilike 3 min.) samo koliko je ptrebno da se istopi.
I pica je gotova!
Jednostavna, ukusna i aromatična prolećna zelena tanka pica sa jajima - sa sočnim nadevom i hrskavom koricom!
Neobično ukusno!