Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Kalup za kuglof 20-22 cm, namazan i posut sa malo brašna.
U posudi pomešajte kvasac sa 100 ml tople vode i 120 g brašna, dodajte i šećer. Ostavite da nadođe oko 20 minuta.
Dodajte jaje, maslinovo ulje i promešajte. Postepeno dodajte brašno i so. Zamesite testo oko 15 minuta. Ako je potrebno možete dodati do 1 supenu kašiku brašna. Ostavite da nadođe u namazanoj posudi 30 minuta.
U međuvremenu kuvajte jaja oko 10-13 minuta. Ostavite da se ohlade i oljuštite. Prepolovite uh. Ostavite sa strane. Dve vrste paprike očistite od semenki i isecite na žilijen.
Mocarelu krupnije izrendajte.
Nadošlo testo izvadite i stavte na malo brašna, pospite odozgo. Premesite i oklagijom razvucite u krog, veći od prečnika kalupa tako da testo vidi sa spoljašnjih ivica kalupa. Uzmite rukama i stavte na kalup i zalepite ka ivicama.
Obilno namažite paradajz pireom uz pomoć četke. Rasporedite paprike po dnu testa, odozgo rasporedite rendanu mocarelu i kuvana jaja podelite na dva dela, Pospite origanom.
Iscepajte testo oko kruga u kalupu tako da se on otvori i padne na dole, na malo deo nadeva. Ivice testa koje su izvan kalupa savijte ka untra, čvrsto preko nadeva, oko kruga savijte na unutra.
Picu namažite umućenim jajetom. Pecite na 180 stepeni oko 45-50 minuta. Kad bude pečena, ostavite je u kalupu 10 minuta i nakon toga okrenite na tacnu. Isecite na velike komade kao tortu. Po izboru dodajte i paradajz sos.