Način pripreme
Prosejte brašno, pomešajte ga sa solju i u sredini napravite udubljenje. U njega sipajte malo zagrejanu vodu i ulje.
Umesite glatko, mekano i elastično testo za picu, umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Podelite kuglu od testa na dva jednaka dela.
Prvu loptu razvaljajte u tanku, okruglu koru za picu debljine 1 mm.
Premažite sa dve kašike paradajz sosa i odozgo poređajte tanke krugove tikvica, fine trake šalota i komade mocarele. Pospite sa malo soli, dodajte rikotu, origano, maslinovo ulje i kapare.
Tanku picu pecite dok na rubovima ne porumeni, oko 15 minuta na 190 stepeni u zagrejanoj rerni.
Na isti način razvaljajte drugu kuglu testa i rasporedite ostatak nadeva za ukusnu picu. Ispecite je u tepsiji za picu.
Rezultat su dve vrlo ukusne, fine pice - hrskave na ivicama i vrlo lagane.
Prijatno k uz tanku picu sa mocarelom, rikotom i tikvicama!