Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa pireom

Svinjska rebra sa pireom

SotiroffSotiroff
Početnik
9118
Svinjska rebra sa pireom
Fotografije: Sotiroff
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Eh, kako da pojedemo ovu lepotu, a da je ne oštetimo"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • slatki krompir - 1 komad
  • ananas - 1 komad
  • med - 3 kašike
  • paradajz pire - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za marinadu:

Sitno naseckajte ananas i stavite ga u duboku posudu. Dodajte 2-3 kašike meda, so, alevu papriku i biber po ukusu. Po želji, možete da dodate i 1 kašiku paradajz pirea.

Sve sastojke dobro promešajte i nakon toga ubacite svinjska rebra. Ostavite ih da odstoje najmanje 1-2 sata u marinadi. Najbolje je da stoje preko noći.

Kada izvadite rebra, ubacite ih u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 50 minuta.

Da bi očuvali ukus ananasa, rebra možete da postavite u metalnu foliju, da prelijete rebra marinadom i da sve prekrijete folijom.

Za serviranje, garnirajte sa pireom od slatkog krompira, rotkvicama ili divljim lukom.

Poslužite vaša svinjska rebra sa pireom u lepom tanjiru za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: