Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice sa paradajz sosom i poširanim jajima

Tikvice sa paradajz sosom i poširanim jajima

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Tikvice sa paradajz sosom i poširanim jajima
Fotografije: Todorinka Bernardova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Jedno omiljeno jelo iz detinjstva - tikvice sa paradajz sosom i da ne budu usamljene - i sa poširanim jajima"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • paprika - 2 komada, crvena i zelena
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz - 1/2 tegle, iz konzerve
  • jaja - 4 komada
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na polumesece, a tikvice na kocke.

Zapržimo ih u ulju.

Isečemo beli luk i paprike i dodajemo ih u ukusno letnje jelo.

Sipamo malo vode i dinstamo pod poklopcem oko desetak minuta.

Posipamo alevom paprikom i mešamo jelo sa tikvicama.

Dodajemo paradajz i začine osim mirođje i peršuna.

Kuvamo još desetak minuta i razbijamo jaja odozgo.

Kuvamo dok se jaja ne stegnu.

Sklanjamo sa ringle tikvice sa paradajz sosom i poširanim jajima i posipamo isečenom mirođijom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: