Način pripreme
Brašno se proseje u sipa se u posudu u kojoj će se promešati.
Belanca se umute u sneg sa šećerom i dodaju se u brašno.
Jaja se promešaju sa uljem u penu i dodaju se u brašno. Sve se meša veoma dobro.
Prašak za pecivo se dodaje u mleko, meša se dok se potpuno ne istopi i dodaje se u brašno. Dodaje se cimet.
Meša se dok se ne dobije homogena smesa. Smesa se sipa u posudu za pečenje sa kalupima za korpice.
Kolači se peku u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 160 stepeni.
Nakon pečenja se izvade iz kalupa i ostavljaju se da se potpuno ohlade.
Maslac se topi na srednjoj temperaturi. Dodaje se čokoladna kuvertura.
Topi se pri kontinuiranom mešanju dok se ne dobije homogena smesa.
Svaki deo koji viri se potapa pri vrhu u čokoladu, izvadi se da ne iscuri pri okretanju i ostavlja se da se stegne čokolada.
Božićni kolačići pečurke od spelte su gotovi.