Način pripreme
Maslac ostavljen na sobnoj temperaturi se umuti sa šećerom.
Odvajaju se žumanca od belanaca i u smesu sa maslacem se stavljaju žumanca i ponovo se muti.
Brašno se pomeša sa praškom za pecivo, prosejava se i dodaje se isto u smesu od maslaca i dobro se izmeša.
U posebnoj posudi za mućenje belanca sa prstohvatom soli se pretvaraju u sneg.
Orašasti plodovi treba da budu unapred samleveni.
Od smese se oblikuju mali kolačići, umaču se u smesu od belanaca, a na kraju se uvaljaju u orašaste plodove.
Ređaju se u tepsiju sa papirom za pečenje i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C sa ventilatorom 5 minuta.
Vade se i svaka loptica se lagano pritiska prstom u sredinu, stavlja se domaći džem i slatka gnezda se vraćaju nazad u rernu da se dopeku otprilike 8 minuta.