Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada u rerni sa selenom i limunom

Orada u rerni sa selenom i limunom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7892485k
Orada u rerni sa selenom i limunom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Zlatno pravilo je da se riba jede svake nedelje, a mi vam preporučujemo da je pripremite na ovaj način"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada (oko 400 g svaki)
  • limun - 2 komada
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • selen - svež
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite orade i dobro ih operite. Nakon toga osušite.

Pospite solju i belim biberom spolja i u trbušnoj šupljini. Obilno ih premažite maslinovim uljem.

Limunove iseckajte na kolutiće.

Takođe iseckajte nekoliko listova svežeg selena. Stavite u stomak ribe.

Tepsiju prekrijte papirom za pečenje i unutra stavite ribe.

Ribu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Brza, jednostavna i veoma ukusna orada u rerni sa selenom i limunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: