Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Oslić u rerni sa limunom

Oslić u rerni sa limunom

Hristian TashevHristian Tashev
Početnik
48
Oslić u rerni sa limunom
Fotografije: Hristian Tashev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Oslić u rerni sa limunom, koji poslužujemo sa hladnim belim vinom"

Potrebni sastojci

  • oslić - 4 komada, ohlađeni file
  • limun - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • selen
  • celer
  • so
  • biber
  • belo vino - 100 ml /može i za kuvanje/
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

File oslića se stavi u činiju sa 50 ml vina i sokom od pola limuna i ostavi pola sata.

Na dno tepsije premazane maslinovim uljem poređati luk isečen na kolutiće, na koji se slažu fileti. Obe strane su posute začinima.

Na file staviti kriške limuna i sve preliti ostatkom vina (50 ml).

Oslić pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a ako koristite ventilator - na 180 stepeni. Pecite na srednjoj poziciji rešetke dok ne bude gotovo.

Služi se uz čašu hladnog belog vina.

Oslić u rerni sa limunom - jednostavan za pripremu i veoma ukusan.

Isprobajte naše druge predloge za ukusan oslić, kao što je ovaj oslić na tiganju ili naša čorba od oslića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti