Način pripreme
Oljuštimo krompir, isečemo na kockice.
Luk očistimo i takođe isečemo na kockice.
Stavljamo teflonski tiganj na vatru, dodajemo ulje i ostavljamo da se ugreje.
Nakon što bude gotovo ulje, sipamo luk i dinstamo.
U njih dodajemo krompir i ostavljamo dobro da se isprži.
Pržimo na tihoj vatri dok krompir ne bude gotov.
Skidamo sa vatre i ocedimo od masnoće uz pomoć cediljke.
U drugu posudu razbijemo jaja, lepo promešamo i dodajemo so i biber po ukusu.
Dodajemo u njih oceđeni krompir i luk, ponovo promešamo.
Na vatru stavljamo tiganj sa 2 supene kašike ulja i nakon što se ugreje sipamo gotovu smesu iz posude.
Pržimo prvo sa jedne strane, a nakon toga okrećemo sa druge.
Prilikom okretanja omleta koristimo tanjir, stavljamo na riganj da ga pokrije i okrećemo.
Ostavljamo španski omlet sa krompirom da se peče i sa druge strane.
Serviramo sa sitno iseckanim peršunom.