Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Italijanski omlet sa krompirom

Italijanski omlet sa krompirom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Italijanski omlet sa krompirom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Još ukusniji i više zasiti ovaj španski omlet sa krompirom i lukom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • krompir - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - po ukusu
  • ulje
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir, isečemo na kockice.

Luk očistimo i takođe isečemo na kockice.

Stavljamo teflonski tiganj na vatru, dodajemo ulje i ostavljamo da se ugreje.

Nakon što bude gotovo ulje, sipamo luk i dinstamo.

U njih dodajemo krompir i ostavljamo dobro da se isprži.

Pržimo na tihoj vatri dok krompir ne bude gotov.

Skidamo sa vatre i ocedimo od masnoće uz pomoć cediljke.

U drugu posudu razbijemo jaja, lepo promešamo i dodajemo so i biber po ukusu.

Dodajemo u njih oceđeni krompir i luk, ponovo promešamo.

Na vatru stavljamo tiganj sa 2 supene kašike ulja i nakon što se ugreje sipamo gotovu smesu iz posude.

Pržimo prvo sa jedne strane, a nakon toga okrećemo sa druge.

Prilikom okretanja omleta koristimo tanjir, stavljamo na riganj da ga pokrije i okrećemo.

Ostavljamo španski omlet sa krompirom da se peče i sa druge strane.

Serviramo sa sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: