Način pripreme
Patlidžani se operu i iseckaju se po dužini na tanke kriškice. Posipaju se solju i stavljaju se na 1 minuta, kako bi se uklonio gorki sok.
Posle ih peremo vodom i sušimo krpom. Premazujemo ih svuda maslinovim uljem i ređamo ih na tanjir na papir za pečenje.
Pečemo ih u rerni zagrejanoj na 200 °C 10 minuta.
Vadimo ih. Ostavljamo ih da se ohlade. Isečemo pileće meso i operemo ga.
Kuvamo pileće meso u šerpi sa vodom sa prstohvatom soli na ringli. Izvadimo penu.
Kada se meso skuva, vadimo ga i iskidamo na komade.
Bujon procedimo i koristimo ga za drugo jelo.
Na kraj svake tanke kriške patlidžana stavljamo po komad piletine i uvijamo stegnute pileće rolnice. Pasiramo paradajz iz konzerve ili ga sitno iseckamo.
Očistimo čenove belog luka i izgnječimo ih presom. Dodajemo šećerm U šerpu stavljamo na dno malo ulja.
Kada se zagreje, dodajemo paradajze, šećer, beli luk, so i origano. Izmešamo. Ostavljamo ukusne rolnice da se na kratko krčkaju na tihoj vatri.
Na dno tepsije raspoređujemo 2/3 sos paradajza. Na paradajze stavljamo rolnice jednu do druge. Raspoređujemo ostali sos paradajz.
Zapečemo rolnice od patlidžana sa paradajzom u prethodno zagrejnaoj rerni na 180 °C dok ne budu gotove.