Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Patlidžan lepeza sa mocarelom i paradajzom

Patlidžan lepeza sa mocarelom i paradajzom

Nashata KuhnyaNashata Kuhnya
Početnik
83222
Patlidžan lepeza sa mocarelom i paradajzom
Fotografije: Nashata Kuhnya
1 / 3
29/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Od sad pa nadalje samo ćemo ovako pripremati patlidžan iz rerne"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, srednje veličine
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • mocarela - 2 lopte
  • kačkavalj - oko 100 g
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo proreze po sredini patlidžana, gledamo da ne idemo do drške, isečemo ih na kriške.

Posolimo kriške i ostavljamo oko 15-20 minuta da se ocedi gorak sok.

Dok čekamo, očistimo, izgnječimo i sitno iseckamo oko 1 glavicu belog luka.

U posudi pomešamo beli luk sa maslinovim uljem.

Isečemo paradajz i mocarelu na kriške.

Iscedimo patlidžan od soka i počinjemo da mažemo kriške maslinovim uljem i belim lukom, nakon toga poređamo paradajz i mocarelu između.

Pečemo patlidžan u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Kad budu gotovi posipamo rendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu na još 5 minuta dok se kačkavalj ne zapeče.

Patlidžan lepeza sa mocarelom i paradajzom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: