Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za Ribu»Vegan sos za ribu

Vegan sos za ribu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Vegan sos za ribu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
23/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
4
"Jedan od najukusnijih sosova za ribu kog ste ikada probali"

Potrebni sastojci

  • Osnovni sos
  • sojino mleko - 150 ml
  • ulje - 300 ml
  • limunov sok - 30 ml, sveže ceđen
  • estragon - 2 prstohvata
  • selen - 1 prstohvat
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • beli luk - 1 čen
  • još
  • crni biber - 1 prstohvat
  • senf - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • agava sirup - 3 supene kašike
  • so - 1 prstohvat (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte sojino mleko sa istucanim čenovima belog luka. Najbolje je da bude na pari i da se prati temperatura kuhinjskim termometrom da ne pređe 37 stepeni.

Dodajte so i začine - selen, estragon i uz održavanje ove temperature počnite da sipate ulje u tankom mlazu uz energično mućenje.

Ovaj proces traje 3 minuta, polako smesa treba da emulgira i da se zgusti.

Kada se to desi, sipajte sveže ceđen limunov sok i ponovo energično mutite, ovog puta kratko.

Ovo je osnovni sos za ribu koji je veoma odgovarajuć za ribu i oduševiće vas ukusom i aromom.

Od njega odvojte polovinu količine, a za raznolikost u drugu polovinu stavite sirup od agave - 3 supene kašike, 1 supenu kašiku sirćeta i još jednu senfa. Možete da dodate i prstohvat soli za još veći kontrast ukusa.

Dobro izmešajte i poslužite ribu pripremljenu u tiganju, na roštilju ili u rerni sa ova dva raskošna veganska sosa.

Vegan sos za ribu je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti