Način pripreme
Zagrejte sojino mleko sa istucanim čenovima belog luka. Najbolje je da bude na pari i da se prati temperatura kuhinjskim termometrom da ne pređe 37 stepeni.
Dodajte so i začine - selen, estragon i uz održavanje ove temperature počnite da sipate ulje u tankom mlazu uz energično mućenje.
Ovaj proces traje 3 minuta, polako smesa treba da emulgira i da se zgusti.
Kada se to desi, sipajte sveže ceđen limunov sok i ponovo energično mutite, ovog puta kratko.
Ovo je osnovni sos za ribu koji je veoma odgovarajuć za ribu i oduševiće vas ukusom i aromom.
Od njega odvojte polovinu količine, a za raznolikost u drugu polovinu stavite sirup od agave - 3 supene kašike, 1 supenu kašiku sirćeta i još jednu senfa. Možete da dodate i prstohvat soli za još veći kontrast ukusa.
Dobro izmešajte i poslužite ribu pripremljenu u tiganju, na roštilju ili u rerni sa ova dva raskošna veganska sosa.
Vegan sos za ribu je gotov.