Način pripreme
Za Bolonjeze sos:
Meso rasporedite po tiganu i propržite ga sa uljem. Dodajte sitno iseckan luk, papriku, šargarepu i beli luk.
Kada bude pougotovo, sipajte sos od paradajza i paradajz pire. Sipajte vodu i vino, posolite po želji, dodajte i šećer i začine. Sos se kuva u tiganju nekih 5-6 minuta.
Za Bešamel:
Maslac otopite u drugom tiganju, dodajte brašno i za 2-3 sekunde sipajte iz dva puta mleko, sve vreme mešajući. Dodajte začine i sos kuvajte još 2-3 minuta. Tepsiju premžite maslacem.
Kanelone napunite Bolonjeze sosom i ređajte ih u tepsiju, tako da budu poređane u jednom redu. Preostali Bolonjeze sos prelijte preko kanelona. Zatim ipajte i Bešamel sos.
Posipajte preko kačkavalj i jelo stavite u hladnu rernu, pa je zatim uključize na 180 - 190 stepeni. Peče se 35 - 40 minuta. Gotove kanelone poslužite dok su topli!