Način pripreme
1. Zamesite testo za picu od nabrojanih sastojaka. Mesite na radnoj površini posutoj brašnom dok testo ne postane glatko i elastično.
2. Ostavite testo da naraste dok ne udvostruči svoj obim oko sat i po.
3. Oljuštite paradajz i isecite ga na male parčiće. Po želji možete i da sameljete.
Stavite u njih maslinovo ulje, svež iseckan bosiljak i so.
4. Stavite na jaku vatri, da se redukuje tečnost i da se sos zgusne.
Ako vam je paradajz mesnatiiji i ne odvaja tečnost, i ne mora termički da se obrađuje, pa ga stavite direktno u picu Margaritu.
5. Podelite naraslo testo na 4 jednake lopte i od svake oblikujte okrugli tanak disk (razvijanjem ili dlanovima kružnim razvlačenjem i pritiskom).
6. Rasporedite paradajz sa bosiljkom, ne dolazeći do krajeva.
Iskidajte preko svake pice jednake delove mocarele i pršute i razbijte po jedno jaje.
7. Zatvorite pice Kalcone i pritisnite dobro krajeve da ne izlazi nadev.
8. Pecite Kalcone Margarita sa jajetom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-25 minuta.
Prijatno!