Način pripreme
Operemo pileće batake i tako, kako su celi sa kostima, prelivamo ih vodom i stavljamo na ringlu. Kad voda provri odlivamo je i sipamo čistu toplu vodu.
Dodajemo ulje, biber po ukusu i maslac. Ostavljamo da se kuvaju.
Ljuštimo luk, krompir i čen belog luka. Operemo i isečemo na sitno i dodajemo u batake da se kuvaju.
Stavljamo i opran pirinač, čubar po ukusu i prstohvat aleve paprike.
Kada se pileći bataci skuvaju, izvadimo ih iz bujona i odvajamo od kostiju. Iskidamo meso na parčiće.
Vraćamo u šerpu u druge sastojke i ako je neophodno dolivamo toplu vodu.
Kuvamo nekoliko minuta i sklanjamo šerpu sa ringle.
U posudici umutimo jaje i kiselu pavlaku (2 kašike). Mešamo i spamo u njih malo čorbe i kad se ujednače temerature sipamo u celoj količini pileću čorbu.
Serviramo pileću čorbu vruću ili toplu sa sirćetom ili sokom od limuna i ljutom paprikom po ukusu.