Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa jajetom i pavlakom

Pileća čorba sa jajetom i pavlakom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Pileća čorba sa jajetom i pavlakom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ova pileća čorba je pravo uživanje za stomak i dušu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 500 g
  • luk - 1 komad, crni
  • beli luk - 1 čen
  • krompir - 3 komada
  • pirinač - 3 kašike
  • pileći bujon - 1 kocka
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • biber
  • čubar
  • jaje - 1 komad, sveže
  • kisela pavlaka - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće batake i tako, kako su celi sa kostima, prelivamo ih vodom i stavljamo na ringlu. Kad voda provri odlivamo je i sipamo čistu toplu vodu.

Dodajemo ulje, biber po ukusu i maslac. Ostavljamo da se kuvaju.

Ljuštimo luk, krompir i čen belog luka. Operemo i isečemo na sitno i dodajemo u batake da se kuvaju.

Stavljamo i opran pirinač, čubar po ukusu i prstohvat aleve paprike.

Kada se pileći bataci skuvaju, izvadimo ih iz bujona i odvajamo od kostiju. Iskidamo meso na parčiće.

Vraćamo u šerpu u druge sastojke i ako je neophodno dolivamo toplu vodu.

Kuvamo nekoliko minuta i sklanjamo šerpu sa ringle.

U posudici umutimo jaje i kiselu pavlaku (2 kašike). Mešamo i spamo u njih malo čorbe i kad se ujednače temerature sipamo u celoj količini pileću čorbu.

Serviramo pileću čorbu vruću ili toplu sa sirćetom ili sokom od limuna i ljutom paprikom po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: