Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa belim čokoladnim musom, malinama i efektom velura

Torta sa belim čokoladnim musom, malinama i efektom velura

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Torta sa belim čokoladnim musom, malinama i efektom velura2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Još jednom se uveravamo da čovek može da stvori neverovatna kulinarska umetnička dela - ova torta je jedno od njih"

Potrebni sastojci

  • kora za tortu - 1 komad, gotova
  • za mus
  • sveže mleko - 200 ml
  • bela čokolada - 140 g
  • želatin - 11 g
  • mlečna pavlaka - 400 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • maline - sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite mus za čokoladnu tortu.

Mleko se zagreje, prokuva. U njega se dodaju šećer i čokolada i meša se dok se u potpunosti ne istope.

Dodaje se želatin i ponovo se dobro izmeša. Ostavlja se da se ohladi. Pavlaka se muti dok se ne dobije vazdušasti krem i pomeša se sa čokoladnom smesom.

Sipa se u kalup tako što unutra može da se doda bilo koje voće po želji. Ovde sam stavila maline.

Odozgo se stavlja kora, iseckana po obliku kalupa za tortu. Pritiska se da ga mus lagano oblije. Stavlja se u zamrzivač kako bi se zamrznuo.

Kada je u potpunosti zamrznuta, torta se vadi iz kalupa, naprska se sprejem sa efektom velura i dekoriše se po želji.

Torta sa belim čokoladnim musom, malinama i efektom velura je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: