Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Male razvijene pitice sa mlevenim mesom

Male razvijene pitice sa mlevenim mesom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Male razvijene pitice sa mlevenim mesom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
27/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jedite ove male pitice dok su tople za popodnevnu užinu ili doručak"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 250 g + za posipanje radne površine
  • voda - 100 ml
  • jaja - 1 komad (žumance je za premazivanje)
  • so - 1 kašičica, ravna
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 20 g + za premazivanje
  • svinjska mast - 2 supene kašike, za premazivanje, po želji
  • Nadev
  • mleveno meso - 200 g, mešavina
  • luk - 2 struka, mladi
  • peršun - 1 struk
  • ulje - 1 šoljica
  • paradajz pire - 2 ili 3 supene kašike
  • crni biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • vegeta - 1 supena kašika, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu i u njega direktno sipajte vodu, so, sirće, belance jajeta i ulje. Umesite glatko i ne mnogo tvrdo testo.

Brašno koje koristim za domaće razvijene kore je specijalno za kore, poznate bugarske marke (Sofija Mel).

Preporučujem da ga probate ukoliko još uvek niste, budući da je veoma pogodno za ovaj cilj.

Mesi se jednostavno, a razvijanje postaje još lakše zbog rastegljivosti koju poseduje.

Testo podelite na 8-9 malih lopti veličine slične kajsiji.

Ostavite da odmori 10-15 minuta, pokriveno krpom da ne bi hvatalo koricu.

Za to vreme pripremite nadev.

Luk iseckajte i propržite na ulju dok ne omekne.

Dodajte paradajz pire i mešajte minutu.

Sledi mleveno meso, njega stavite sa malo vodice i mešajte dok ne promeni svoju boju.

Začinite solju, biberom i iseckanim peršunom.

Svaku od loptica testa razvijte u tanku, poluprovidnu koru na obilno podmazamoj radnoj površini.

Rasporedite nadev, uvijte rolat kojeg izvlačite u oba kraja kako bi postao duži i tanak, i posle uvijte u pužića. Po želji mažite i svinjskom mašću, s obzirom na to da ćemo peći uvijene pitice u rerni dobro bi bilo da ima više masnoće kako bi se dobro napravile i kako bi bile prijatno hrskave.

Poređajte male pitice sa mlevenim mesom u tepsiju obloženu papirom za pečenje ili dobro nauljenu.

Premažite žumancem umućenim sa malo svežeg mleka i ulja i pecite male razvijene pitice sa mlevenim mesom u zagrejanoj rerni na 170°C dok se ne dobije zlatasta boja.

Jedite tople za popodnevnu ili jutarnju užinu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: