Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa borovnicom i lavandom

Keks torta sa borovnicom i lavandom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Keks torta sa borovnicom i lavandom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Keks torta sa borovnicom i lavandom - nećete odoleti ni aromi, ni ukusu"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 200 ml
  • želatin - 1 kom.
  • šećer u prahu - 100 g
  • smeđi šećer - 3 s.k.
  • borovnice - 300 g, zaleđene
  • jestiva lavanda - 1 k.k.
  • sitni sir - 350g
  • kisela pavlaka - 4 s.k.
  • keks - 200 g, petit beurre
  • mleko - za umakanje
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • voda - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ćemo poređati keks na poslužavnik. A pre nego što poređamo, potrebno je namočiti svaki keks malo u mleko.

Borovnice staviti u šerpicu i preliti ih sa malo vode. Nasuti smeđi šećer, pa i jestivu lavandu. Staviti šerpicu da se kuva na tihoj vatri uz povremeno mešanje desetak minuta.

Želatin prelijemo sa 50 ml vode i ostavimo sa strane da nabubri. Nabubreo želatin pomešati sa borovnicama i lavandom.

Umutiti slatku pavlaku, dodati šećer, pa nastaviti sa mućenjem. Dodati kiselu pavlaku i sir i mutititi još minut. Spojiti borovnice i lavandu iz šerpice sa umućenom slatkom pavlakom i sirom.

Premazati fil preko keksa, pa staviti još jedan sloj keksa. Za kraj umutiti slatku pavlaku i premazati preko keksa.

Keks torta sa borovnicom i lavandom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: